Landgoed Âld Heach Hiem

 

Landgoed Âld Heach Hiem ligt op het eiland en in natuurgebied Het Eiland, ook geduid met de Friestalige naam It Eilân. Het ligt in de gemeente Goëngahuizen. It Eilân maakt onderdeel uit van Nationaal Park De Âlde Feanen. De vaarroutes vanaf It Eilân staan in verbinding met de grotere plassen, de Friese meren, het IJsselmeer en de Waddenzee.

 

De Âlde Feanen
Nationaal Park De Âlde Feanen biedt een bijna 2.300 hectare groot laagveenmoeras dat een zeer afwisselend landschap biedt. Zo treft u er onder andere meren, petgaten, rietlanden en moerasbossen. Het Park kent vele recreatie mogelijkheden waaronder vaar-, wandel-, fiets- en kanoroutes.  

 

Dorpen en steden in de buurt

- Op vaar- en rijafstand van 15 minuten ligt het karakteristieke dorp Grou. In dit dorp kunt u alles vinden en beleven op het gebied van cultuur, historie, culinair, winkelen, overnachten en watersport. Kijk voor meer informatie op https://www.grou.nl/nl

- Ook op vaar- en rijafstand van 15 minuten ligt het kleine dorpje Akkrum, waar u onder meer terecht kunt voor boodschappen in de supermarkt, bij bakker en de delicatessenwinkeltjes.

- De grotere plaatsen Leeuwarden, Drachten, Sneek en Heerenveen zijn goed bereikbaar met de auto, op de fiets en over het water. 

- en niet te vergeten de beroemde elfsteden, die de titel niet aan het formaat, maar aan hun historische betekenis danken, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Elfstedentocht. De Elfstedentocht kunt u te voet, met de auto, fiets of boot en bij zeer strenge winters op de schaats bezoeken. 

- meer Friesland, zie https://www.friesland.nl/nl

 

Landgoed Âld Heach Hiem heeft tijdens de oorlog als onderduikadres gefungeerd, zie It Lege Midden - Vrij in de oorlog - It Fryske Gea

https://youtu.be/_I1pUYTAyMo